Structure Data چیست؟

Structure Data شامل یک سری داده‌های سازماندهی شده است که باعث می‌شود، موتورهای جستجو از جمله Google محتوای یک سایت را به درستی بررسی کنند.


Structure Data می‌تواند بسیار در سئو سایت موثر باشد. این عامل در واقع درواقع یک پل ارتباطی بین سایت و موتورهای جستجو است. Structure Data با یک سری اطلاعات و استاندارهای مشخصی که دارد، باعث می‌شود که موتورهای جستجو، محتوای یک سایت مثل فیلم، عکس، مقالات و دیگر محتوا را بهتر برای خود تجزیه و تحلیل کرده و بتوانند به بهترین شکل ممکن، درباره نتایجی که ما از آن‌ها درخواست کرده‌ایم، به ما جواب بدهند.

گوگل در نقش اولین مشتری

Structure Data و نقش مهم در google

شاید برای شما سوال باشد که وجود Structure Data که درواقع باعث فهم بیشتر موتورهای جستجو از محتوای ما می‌شود، چه فایده‌ای برای ما می‌تواند داشته باشد؟ پاسخ بهینه سازی برای موتورهای جستجو یا همان سئو است. امروزه خیلی از نیازهای ما از طریق موتورهای جستجو به ویژه Google برطرف می‌شود.

درست است که در بازاریابی محتوا، مهم‌ترین اصل توجه به مخاطب سایت است، اما باید این نگرش را داشته باشیم که همیشه اولین مشتری ما، موتورهای جستجو به خصوص Google هستند. در واقع این موتورهای جستجو هستند که ما را به مشتریان معرفی می‌کنند. بنابراین رعایت اصول سئو و استفاده از Structured Data می‌توانید ما را خیلی زودتر به هدفمان نزدیک کند.

Google درصورتی محتوای ما مثل محصولات، مقالات، تصاویر، فایل صوتی و ویدیو را در یک سایت خریداری می‌کند که محتوای ما را بفهمد، درک کند و بداند که چه چیز را با چه اطلاعاتی خریداری می‌کند و این بزرگترین کمکی است که Structure Data به ما می‌کند.

تاثیر Structure Data بر سئو

Structure Data و تاثیر بر seo

گاهی اوقات برای رسیدن به جواب سوالاتمان در Google جستجو می‌کنیم. حتما از این امر آگاه هستید که وب‌سایت‌هایی که گوگل به شما نشان می‌دهد، یا همان نتایج جستجوی گوگل،‌ در صفحات و رتبه‌های مختلفی به شما نشان داده می‌شوند. این که کدام سایت در رتبه اول یا هر رتبه دیگر نمایش داده شود، به این موضوع وابسته است که محتوای ما، به چشم Google خوش بیاید و به اصطلاح اصول سئو را رعایت کرده باشیم.

اگر محتوای ما یک سری قوانین (الگوریتم‌) Google را رعایت کند، قطعا Google مشتری با وفای ما خواهد شد و سایت ما را در رتبه‌های بهتری نشان می‌دهد. یکی از این الگوریتم‌ها، الگوریتم مرغ مگس خوار یا Google Hummingbird است. یکی از عملکردهای مهم این الگوریتم این است که می‌تواند اطلاعاتی را که لازم است از محتوای سایت به دست آورد و بر اساس جستجوی یک کاربر، بهترین نتایج را به او نشان دهد. Structure Data در این زمینه به شما کمک خواهد کرد که این الگوریتم، اطلاعاتی را که می‌خواهد، بتواند بهتر درک کرده و متوجه شود. این عامل مهمی است که محتوای سایت شما برای موتورهای جستجو، بهینه‌سازی شود که بسیار در سئو سایت مورد توجه است.

علاوه بر سئو، گوگل در کجا از Structure Data استفاده می‌کند؟

Structure Data و Knowledge Graphs

الف) Knowledge Graphs: اگر عبارات مختلف را داخل Google جستجو کنید (ما در اینجا عبارت تهران را جستجو کرده‌ایم)، ممکن است با تصویر بالا مواجه شوید. سمت راست تصویر را اگر مشاهده کنید، با یک کادر مواجه می‌شوید که در اصطلاح به آن‌، Knowledge Graphs می‌گویند.

درواقع Google این کادرها را بر اساس تعداد دفعات جستجوی سایت و محبوبیتی که سایت شما دارد، نمایش می‌دهد. یکی از برنامه‌هایی که باعث می‌شود، افراد بیشتر شما را جستجو کرده و Google درنهایت برایتان یک Knowledge Graphs در نظر بگیرد، استفاده از Structure Data خواهد بود.

Structure Data و اسنیپت

ب) اسنیپت: باز هم اگر درباره یک سری موضوعات، جستجو انجام دهید، با تصویری مشابه بالا مواجه خواهید شد که درباره یک موضوع مشخص، تعداد رای یا امتیاز مخاطبان را بر اساس ستاره‌هایی به شما نشان می‌دهد و این می‌تواند یک عامل انتخاب برای شما باشد. اینکه چگونه این اطلاعات به دست می‌آید، قطعا استفاده از Structure Data، یکی از مواردی که موتورهای جستجو و Google از این قابلیت بهره‌مند می‌شوند.

نتیجه گیری

اگر دوست دارید در زمینه طراحی وب، فعالیت داشته باشید، باید به این موضوع هم دقت کنید که دانستن Structure Data، یک امر کلیدی است. چرا که می‌تواند به واسطه‌ی یک سری اطلاعات، راحت‌تر و بهتر، سایت شما را در Google معرفی کند و به سئو سایت کمک بزرگی کند.
آیا شما تا به حال از Structured Data استفاده کرده‌اید؟ چقدر با اصول استفاده از این عامل مهم سئو آشنا هستید؟