معرفی بهترین محیط های توسعه یکپارچه برای جاوا
برای اینکه یک تجربه برنامه نویسی خوب داشته باشیم، علاوه بر مهارت در کد زدن، محیط توسعه قوی، راحت و کاربر پسند هم اهمیت ویژهای دارد. در این مقاله، قصد داریم تعدادی از بهترین محیطهای توسعه یکپارچه رایگان برای زبان برنامه نویسی جاوا را مرور کنیم.
در این مقاله، نگاهی اجمالی به ده محیط توسعه یکپارچه نرم افزاری متفاوت خواهیم داشت. محیط توسعه یکپارچه، یک برنامه نرم افزاری برای توسعه نرم افزار است که یک محیط عموماً گرافیکی و کاربر پسند را برای ساخت نرم افزار در اختیار توسعه دهنده قرار میدهد. هر کدام از این محیطهای توسعه ویژگیهای متنوعی را ارائه میکنند. اما برخی از ویژگیها در بین اکثر محیطها مشترک است که به عنوان نمونه میتوان به مواردی همچون ساخت برنامههای کاربردی، اشکالزدایی کد، دستیار کدنویسی، بازآرایی کد، واسط گرافیک کاربری و ویرایشگر کد اشاره کرد.
مرور این محیطهای توسعه میتواند به افرادی که میخواهند محیطهای توسعه متفاوت را تجربه کنند، کمک کند. علاوه بر این، هر کدام از این محیطها قابلیتهای متفاوتی دارد و توسعهدهنده میتواند مطابق با نیازهای خود، یک محیط را برای توسعه نرم افزار خود انتخاب کند.
بیشتر بخوانید:
محیط توسعه یکپارچه NetBeans
NetBeans، یک محیط توسعه یکپارچه برای توسعه نرم افزار است که به صورت متن باز ارائه میشود و به زبان جاوا نوشته شده است. این محیط، در میان محیطهای مختلف از محبوبیت زیادی برخوردار است و تحت مجوز عمومی توسعه و توزیع (CDDL) و مجوز عمومی (GPL)، منتشر شده است.
پس از نصب محیط توسعه NetBeans، میتوانید انواع برنامههای کاربردی جاوا شامل Java SE ،JavaFX ،Java MET ،Web ،EJB و برنامههای کاربردی موبایل را بدون نیاز به پیکربندی یا نیاز به تغییر خاصی توسعه دهید. طراحی NetBeans به صورت ماژولار است. در نتیجه، توسعه دهندگان میتوانند با تولید پلاگینهای جدید، قابلیتهای این محیط توسعه را افزایش دهند.
این محیط توسعه یکپارچه، نه تنها توسعه برنامههای زبان جاوا را پشتیبانی میکند، بلکه سایر زبانهای برنامه نویسی مانند ++PHP ،C/C و HTML را نیز پشتیبانی میکند. از دیگر ویژگیهای این محیط، میتوان به مواردی همچون سیستم پروژه مبتنی بر Ant، پشتیبانی از Maven، بازآرایی کد و کنترل نسخه (حمایت از مخزنهای CVS SubVersion ،Git ،Mercurial و Clearcase)، اشاره کرد.
NetBeans، بر روی هر پلت فرمی شامل سولاریس، ویندوز، مک و لینوکس قابل اجرا است و سایر چارچوبهایی را که از ماشین مجازی جاوا پشتیبانی میکنند، نیز پشتیبانی میکند. محیط توسعه NetBeans را همچنین میتوانیم برای کار با برنامههای کاربردی ابری استفاده کرد.
محیط توسعه یکپارچه Eclipse
محیط توسعه یکپارچه Eclipse، یکی دیگر از محیطهای توسعه یکپارچه رایگان برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان جاوا است که بخش زیادی از آن به زبان جاوا نوشته شده است. این محیط توسعه را میتوانید برای توسعه انواع برنامههای کاربردی دسکتاپ و موبایل و فارغ از هر پلت فرمی استفاده کنید.
Eclipse، یک فضای کاری پایه را در اختیار کاربر قرار میدهد که قابلیت گسترش سیستم پلاگین دارد و کاربر میتواند متناسب با نیازهای خود، این محیط توسعه را سفارشی سازی کند. با استفاده از این پلاگینها، میتوانید برنامههایی را با زبانهای برنامه نویسی متفاوت توسعه دهید. زبانهای C ،C++ JavaScript ،Perl ،PHP ،Prolog ،Python و Ruby (شامل فریم ورک Ruby on Rails )، نمونههای کمی از این زبانها محسوب میشوند. ویژگیهای دیگر این محیط توسعه شامل یکپارچهسازی با Mylyn ،XML ،Git Client ،CVS Client ،PyDev و Maven است.
محیط توسعه Eclipse، تحت مجوز عمومی Eclipse منتشر شده است و برای سیستم عاملهای مک، ویندوز و لینوکس موجود است.
محیط توسعه یکپارچه IntelliJ IDEA Community Edition
IntelliJ IDEA Community Edition، یک محیط توسعه یکپارچه رایگان برای جاوا است که غالباً برای توسعه برنامههای کاربردی اندروید، Scala ،Groovy ،Java SE و برنامه نویسی Java استفاده میشود. این محیط توسعه، طراحی سبکی دارد و امکانات خوبی را همچون آزمون JUNIT، چارچوب TestNG، اشکال زدایی، تحلیل کد، تکمیل کد، پشتیبانی از چندین روش بازآرایی، ابزارهای ساخت Maven و ant، واسط گرافیک کاربری و ویرایشگر کد برای XML و Java ارائه میکند.
این محیط توسعه، تحت مجوز Apache 2 منتشر شده است. برخی از ویژگیهای این محیط در نسخه عمومی وجود ندارد و شما اگر به ویژگیهای بیشتری نیاز دارید، برای باز کردن تمام ویژگیها، بایستی مجوز آن را خریداری کنید.
محیط توسعه یکپارچه Android Studio
محیط توسعه یکپارچه Android Studio که توسط گوگل ارائه شده است، اساساً برای توسعه روی پلت فرم اندروید طراحی شده است. اما میتوانید کدهای جاوا را در آن ویرایش و اجرا کنید.
این محیط، در اصل بر روی IntelliJ IDEA Community Edition که توسط JetBrains ایجاد شده، ساخته شده است و ویژگیهایی از قبیل سیستم ساخت مبتنی بر Gradle، ساخت APK مختلف از چندین نسل اندروید، پشتیبانی از قالب گسترده برای سرویسهای Google و انواع دستگاههای متفاوت، ویراستار طرح بندی قوی همراه با قابلیت ویرایش تم و ابزارهای Lint را برای غلبه بر مسائلی همچون کارآیی، قابلیت استفاده، سازگاری نسخهها و سایر مسائل، ارائه میکند.
این محیط توسعه یکپارچه، قابلیتهای app-signing و ProGuard را دارد و ویژگیهای داخلی آن که برای کار کردن با پروژهها و پلت فرمهای ابری طراحی شده است، میتواند برای استفاده JDK6 یا JDK7 پیکربندی شود.
Android Studio تحت مجور Apache 2.0 و به صورت رایگان، قابل دسترس است و نسخههای دانلود آن برای سیستم عاملهای مک، ویندوز و لینوکس موجود است. این محیط توسعه توانسته است، جایگزین Eclipse، به عنوان اولین IDE گوگل برای توسعه بومی اندروید شود.
محیط توسعه یکپارچه BlueJ
BlueJ، یکی دیگر از محیطهای توسعه یکپارچه برای زبان برنامه نویسی جاوا است که اساساً برای اهداف آموزشی توسعه داده شده است اما برای افرادی که نرم افزارهایی در مقیاس کوچک توسعه میدهند، نیز مناسب است. این محیط توسعه را میتوانید با کمک کیت توسعه جاوا اجرا کنید.
از آنجایی که این محیط توسعه یکپارچه برای آموزش برنامه نویسی شئ گرا توسعه داده شده است، طراحی آن با سایر محیطهای توسعه متفاوت است.
صفحه نمایش اصلی آن، ساختار کلاسهای موجود در برنامهی در حال توسعه را به صورت گرافیکی نمایش میدهد و شما میتوانید به صورت تعاملی، اشیایی را ایجاد و تست کنید. قابلیت تعاملی بودن و واسط کاربری تمیز و ساده، این امکان را برای تازهکارها فراهم میکند که به سرعت و بدون اینکه درگیر برخی از جزئیات شوند، آزمایشهای متفاوتی را بر روی اشیا تحت توسعه انجام دهند.
به عنوان مثال، تازهکارها میتوانند مقدار اشیا را بررسی کنند، توابع متفاوت را بر روی آنٰها فراخوانی کنند، اشیا را به عنوان پارامتر به توابع دیگر ارسال کنند. همچنین در این محیط توسعه، عبارات جاوا میتوانند بدون کامپایل شدن، تفسیر شوند و این مطلب، به این معنی است که BlueJ میتواند یک پوسته گرافیکی قدرتمند برای Java محسوب شود.
محیط توسعه BlueJ، یک نرمافزار متن باز و رایگان است و تحت مجوز GNU NPL و GNU Classpath منتشر شده است. این محیط را میتوانید بر روی سیستم عاملهای لینوکس، مک و ویندوز و سایر پلت فرمهایی که ماشین مجازی جاوا را دارند، اجرا کنید.
محیط توسعه یکپارچه jEdit
محیط توسعه یکپارچه jEdit، یک ویرایشگر متن است که به زبان جاوا نوشته شده است و تجربه هزاران نفر در توسعه آن دخیل بوده است. بسیاری از افراد مدعیاند که jEdit به واسطه ویژگیهایی که ارائه کرده و همچنین سهولت استفاده، بسیاری از ابزارهای توسعه قدرتمند را شکست داده است. هسته jEdit با یک زبان ماکرو داخلی توسعه داده شده و یک معماری پلاگین قابل گسترش دارد.
این محیط توسعه، ویژگیهایی مانند تابع فرورفتگی خودکار، برجستهسازی نحو برای بیش از 200 زبان برنامه نویسی، پشتیبانی از تعداد زیادی از کد گذاریهای کاراکتری مانند UTF8 و Unicode، پنهان کردن بخشهای انتخابی از کد، امکان شکسته شدن کلمات طولانی دارد. همچنین میتوانید jEdit را برای ویرایش کد منبع، جستجو، جایگزینی و مدیریت فایل استفاده کنید.
این محیط را میتوانید بر روی سیستم عاملهای مک، ویندوز، یونیکس، وی ام اس اجرا کنید. این ابزار تحت مجوز GPL 2.0 است و کد منبع آن، به صورت رایگان منتشر شده است.
محیط توسعه یکپارچه jGRASP
jGRASP یک محیط توسعه سبک وزن است که برای قابل فهم بودن نرم افزار، به صورت خودکار تصاویری از آن ایجاد میکند و به کاربر ارائه میدهد. این تصاویر، شامل تصاویری استاتیک از ساختار کد منبع و ساختار داده نرم افزار در زمان اجرای آن است.
محیط توسعه یکپارچه jGRASP، ساختارهای کنترلی موجود در کدهای java ،C ،C++ ،Objective-C ،Python ،Ada و VHDL را در قالب نمودار ارائه میکند. برای زبانهای Java و Ada، گرافهای پیچیدگی پروفایل تولید میکند، نمودارهای کلاس UML را برای جاوا ارائه میکند و قابلیت نمایش پویای شئ را نیز دارد. این محیط توسعه، همچنین یک صفحه نمایش دارد که با یک میزکار و قابلیت اشکال زدایی برای جاوا، یکپارچه شده است.
این نمایشگرها، ویژگیهای داخلی دارد که داده ساختارها را شناسایی میکند و در نتیجه این امکان فراهم میشود که ساختار دادههای سنتی مانند پشتهها، صفها، لیستهای پیوندی، درختهای دودویی و جداول هش شناسایی شوند و به خوبی نمایش داده شوند.
jGRASP در زبان جاوا پیادهسازی شده است و توسط مهندسین دپارتمان نرم افزار و علوم کامپیوتر در دانشکده مهندسی ساموئل جین در دانشگاه آبرین توسعه داده شده است. این ابزار میتواند بر روی هر پلت فرمی که قادر به اجرای ماشین مجازی جاوا (جاوا نسخه ۱.۵ یا بالاتر) است، اجرا شود.
محیط توسعه jSource
محیط توسعه یکپارچه jSource یک محیط رایگان جاو است و میتواند گزینه خوبی برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان جاوا باشد.
این محیط برای ایجاد برنامههای کاربردی جاوا در دامنههای متفاوت و فارغ از پلت فرم، مفید است و ابزاری کاملاً سبک محسوب میشود. از این محیط میتوان برای اجرا، کامپایل، ویرایش و ایجاد فایلهای جاوا استفاده کرد. از جمله ویژگیهای اصلی این محیط توسعه یکپارچه، برجستهسازی نحو چندین زبان و مولفههای Java Swing است.
محیط توسعه یکپارچه JSource تحت مجوز GNU GPL v2.0 منتشر شده است.
محیط توسعه یکپارچه JDeveloper
محیط توسعه JDeveloper، یک محیط توسعه یکپارچه برای توسعه نرم افزار است که به عنوان یک ابزار رایگان، توسط شرکت اوراکل منتشر شده است. این محیط، ویژگیهای متفاوتی برای توسعه در زبان جاوا، XML ،SQL PL/SQL ،HTML ،JavaScript ،BPEL و PHP ارائه میکند. JDeveloper میتواند برای کد نویسی، اشکال زدایی و بهینهسازی برنامه استفاده شود. این محیط با چارچوب توسعه برنامه کاربردی اوراکل (Oracle ADF) یکپارچه شده است و یک فریم ورک مبتنی بر Java EE را ارائه کرده است که توسعه برنامههای کاربردی تجاری را سادهتر میکند.
JDeveloper، در سه نسخه Java Edition ،J2EE edition و Studio Edition ارائه شده است که هر سه رایگان است و نسبت به نسخه قبلی خود، ویژگیهای بیشتری ارائه میکند.
از ویژگیهای مهم این محیط توسعه یکپارچه، با توجه به نسخه Java Edition، میتوان به مواردی از قبیل پشتیبانی از Java SE 6، ویرایشگر کد، هدایت کد، بازآرایی، سازگاری با Swing، آزمون واحد، کنترل نسخه، نظارت و اندازهگیری، اشکال زدایی، پروفایل سازی، پشتیبانی از Ant، پشتیبانی از Maven، پشتیبانی از XML و APIهای باز و افزونهها، اشاره کرد.
محیط توسعه یکپارچه DrJava
محیط توسعه یکپارچه DrJava، یک محیط کاملاً سبک برای نوشتن برنامههای جاوا است. این محیط با هدف استفاده برای دانشآموزان و مبتدیان در حوزه برنامه نویسی طراحی شده است. در محیط DrJava، یک محیط بصری وجود دارد که برنامه نویس میتواند با استفاده از آن، برنامههای خود را به صورت تعاملی ارزیابی کند.
از جمله ویژگیهای این محیط توسعه یکپارچه، ارائه یک پنل تعاملی برای ارزیابی کد و ارائه ویرایشگر هوشمند است. همچنین میتوانید از این ابزار برای اجرای آزمون واحد و اشکال زدایی کد استفاده کنید.
فرا بگیرید:
اDrJava، به صورت رایگان تحت مجوز BSD منتشر شده است و توسط گروه JavaPLT در دانشگاه Rice، به صورت پویا درحال توسعه است.
امیدواریم که این مقاله، راهنمای خوبی برای معرفی محیطهای توسعه متفاوت جاوا بوده باشد و به شما کمک کرده باشد که محیط موردنظر خود را شناسایی کنید. اما برای اینکه بتوانید در محیط یکپارچهای که نصب کردید، شروع به کد زدن کنید، باید در برنامه نویسی نیز مهارت پیدا کنید. برای این منظور از شما دعوت میکنیم به کتابخانه آنلاین لیداوب سر بزنید و آموزشهای برنامه نویسی را در آنجا دنبال کنید.
متاسفانه فقط اعضای سایت قادر به ثبت دیدگاه هستند
دیدگاه ها 0