افزودن نسخه های PHP به WAMP به صورت دستی

از آنجایی که WAMP معمولا اندکی قدیمی‌تر از Apache ،MySQL و PHP است، لازم است آن را به صورت دستی نصب کنیم.


قدیمی بودن نسخه WAMP در مورد Apache یا MySQL موضوع مهمی نیست اما بهتر است نسخه PHP تا جای ممکن به روز رسانی شود. بنابراین، در این آموزش از لیداوب مراحل به روز رسانی نسخه‌های PHP به صورت دستی در wamp به صورت خلاصه آورده شده است.

افزودن نسخه های PHP به WAMP به صورت دستی

استفاده از نسخه ۳۲ بیتی WAMP

در زمان نصب دستی نسخه‌های PHP با استفاده از نسخه ۶۴ بیتی wamp با مشکلاتی رو به رو خواهید شد اما نسخه ۳۲ بیتی بسیار بهتر عمل می کند. نصب نسخه ۳۲ بیتی روی نسخه ۶۴ بیتی مشکلی ایجاد نمی‌کند. توصیه می‌شود آخرین نسخه wamp را نصب کنید چون معمولا چند نسخه قدیمی‌تر است و ایده خوبی است که فایل‌های کانفیگ را کپی کنید تا به خوبی با wamp اجرا شوند.

دانلود PHP

ابتدا لازم است نسخه PHP مورد نظر خود را پیدا و نصب کنید. در لینک زیر فایل‌های زیادی وجود دارد که آرایشی مانند این دارد:

Thursday, December 20, 2012 12:23 AM     16507699 php-5.4.10-nts-Win32-VC9-x86.zip
Thursday, December 20, 2012 12:23 AM     16650112 php-5.4.10-Win32-VC9-x86.zip

نصب PHP در WAMP

وقتی فایل زیب PHP را دانلود کردیم، محتوا را در پوشه wamp/bin/php/php5.x.x استخراج می‌کنیم. فرض کنیم php 5.4.10 را دانلود کرده‌ایم در این صورت باید محتوا به این صورت قرار بگیرد:

C:/wamp/bin/php/php5.4.10/

کپی کردن فایل wampserver.conf

هر دایرکتوری PHP که در wamp نصب کنید دارای یک فایل wampserver.conf خواهد بود. اگر نسخه بسیار قدیمی از wamp را نصب نکرده باشید، احتمالا می‌توانید این فایل را مستقیما روی نسخه قبلی که نصب کرده بودید، کپی کنید:

C:/wamp/bin/php/php5.4.10/wampserver.conf

کپی کردن فایل های کانفیگ PHP

لازم است دو فایل کانفیگ را از دایرکتوری فعلی PHP خود کپی کنید که نام این فایل‌ها phpForApache.ini و php.ini   است. این فایل‌ها به ترتیب توسط wamp و سیستم CLI به کار برده می‌شوند. بهترین راه این است این فایل‌ها را از wamp قبلی کپی کنید. این روش هیچ خطایی ایجاد نمی‌کند مگر اینکه نسخه واقعا قدیمی از PHP نصب کرده باشید. در این صورت لازم است مسیر extension_dir را به دایرکتوری فایل زیپ PHP که استخراج کرده‌اید، به روزرسانی کنید:

extension_dir = "c:/wamp/bin/php/php5.4.10/ext/"

توجه داشته باشید که این تغییرات باید در هر دو فایل ini انجام شود. همچنین، اگر این تغییرات را اعمال نکنید، هر تغییر  php که در فایل‌های ini ایجاد شود نیاز به کپی خواهد داشت.

نصب کتابخانه های PECL

گاهی می‌خواهید اکستنشن‌های بیشتری برای php نصب کنید. مجموعه خوبی از اکستنشن‌های کامپایل شده و آماده به کار برای کتابخانه‌های ویندوز وجود دارد که می‌توان در بخش pecl releases از وب سایت Windows.php.net آن را مشاهده کرد. یکی از رایج‌ترین اکستنشن‌هایی که معمولا به کار می‌رود کتابخانه oAuth است که برای ارتباط با سایت‌هایی مانند فیبسوک، توییتر و لینکدین به کار می‌رود.

راه اندازی مجدد WAMP

برای اینکه بتوانید نسخه جدید PHP را به همراه اکستنشن‌هایی که نصب کرده‌اید ببینید، باید کاملا از wamp خارج شده و دوباره آن را راه اندازی کنید.

آپدیت متغیرهای  Path ویندوز

آخرین کاری که باید انجام دهید این است که متغیر path ویندوز را به روز رسانی کنید تا بتوانید PHP را با خط فرمان اجرا کنید. این امر زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که اسکریپت در حال اجرا داشته باشید. می‌توانید متغیر path را در متغیرهای محیطی بیابید و در آن یک ورودی برای PHP وجود دارد پس تنها لازم است path را به روز رسانی کنید.

برای تغییر متغیر محیطی PATH و اثرگذاری آن، باید از session ویندوز خود لاگ اوت کرده و دوباره لاگین کنید. وقتی وارد شدید، با تایپ کردن در خط فرمان، می‌توانید ببینید آیا PHP به روز رسانی شده است یا خیر:

C:\>php -v
PHP 5.4.10 (cli) (built: May 14 2012 02:50:59)
Copyright (c) 1997-2012 The PHP Group
Zend Engine v2.3.0, Copyright (c) 1998-2012 Zend Technologies
with Xdebug v2.2.0, Copyright (c) 2002-2012, by Derick Rethans

مقالات بیشتر در لیداوب:

در این مقاله افزودن نسخه‌های PHP به WAMP به صورت دستی را فرا گرفتیم. امیداورام این مقاله از سری مقالات آموزش برنامه نویسی و طراحی سایت نیز برای شما مفید واقع شود و بتوانید از آن‌ها در طراحی‌های خود بهره ببرید. با لیداوب همراه باشید.